2010. január 4., hétfő

Oktatói keménység

Vegyünk most át egy, ha nem is alap, de népszerű foglalkozást; a tanítást. Tanítani ugye lehet általános iskolában, középiskolában, felsőoktatási intézményekben, nyelviskolában(ez már a jobbik eset), autós iskolában. A feladat témakörtől függetlenül az, hogy megértessük a nebulókkal azt, amit mi végzettségünkből adódóan tudnk(jobb esetben). De ennek a menete nem midnenhol egyforma. Általános iskolában a kis csecsszopók reggel 8-tól délután 2-ig csak hangoskodnak, vonyítanak, rágcsálnak és telítik a hólyagjukat, hogy pont a mondandónk közepén szépen felálljanak a helyükről és malacvisító hangon könyörögjenek, had menjenek ki a vécére pisikélni. Teendő: Odamész lebaszol neki egy orbitálisat (földrajz atlasz igénybevétele ajánlott) és legközelebb boldog emberként hallgat téged végig egy totál huggyal áztatott mackónadrágban, mintsem megzavarjon kisebb dolgaival...
Középiskolás srácoknál kicsit másképp szól a fáma:

Teacher Slaps Student Off Chair - Watch more Funny Videos
Na de most, felsőoktatás. Ugye szarik a legtöbb fiatal abba, hogy mi épp miről beszélünk és mennyit dolgoztunk egy adott tudományág témáján belül (hisz ezért osztották ránk az adott tárgy tanítását), mert ők épp élménybeszámolót tartanak egymásnak, meg sudokuznak meg ismerkednek. Ez meg mind zajjal jár. De van ettől is jobb ott ugye a sok otthonról kiszabadult picsa, akik büszkék magukra, meg arra, hogy már a gólyatáborban alájukverték faszt, mostmeg épp egy felsőbbévessel járnak. Jön ugye a monológ általában legfontosabb részénél az sms vagy még rosszabb esetben a hívás és persze, hogy a telefonon a kis műkörmös szopógép mégcsak véletlenül se ismeri a rezgő üzemmódot ("Macikám az micsoda? OAN okos vagy!" így mp3 zenétől hangos az egész előadó. De mivel mi kemények vagyunk ilyen esetben is tudunk mérlegelni. Ad 1: Én előadást tartok és az nyomot hagy. Ad 2: A te pasikád jövőre másik gólyalányt fog bociztatni a bulikban(hacsak már nem a bálon ősszel), ergo leszarjuk, hogy ő keres telefonon a KEMÉNY reakció a következő:


Teacher Destroys Student's Phone - Watch more Funny Videos

Na de segítek másnak is. Modernkori kifinomult, intellektuális munka a kiállításokon körbevezetni a látogatókat. Jöhet ugye tanulócsoport tanárral, ahol a fiatalság szarik a művészetre, de sebaj ez nem a mi problémánk, a kísérő tanár cselekedjen az írásom első részében található módszer szerint. De jöhet ám felnőtt korú tukó is, akit nekünk kell kezelésbe vennünk viselkedése miatt!! Itt a megoldás:

Így pofázzál:D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése