2010. január 19., kedd

A falu keménye

Nem, itt nem a susogónadrágos srácokról lesz szó, akik a vegyesbolt és a buszmegálló körül köpködik a szotyit és minden járókelőt úgy végigmérnek, mintha az Interpool emberei lennének, de egyszer majd róluk is lesz szó. Most a dolgos parasztember következik, aki tudja mi a munka és nem rest akár órákkal korábban kelni néhány ezer forint plussz pénzért. Az ilyen embernek a munkája határozza meg minden egyes percét. Nezehezen kapcsol ki, ha mégis akkor is max fél órára. Pedig az ilyen melót és életet is fel lehet dobni és nem, nem a fejőgép farkunkra csatolására gondolok vagy a gumicsizmában folytatott aknamezős malacfuttatásra. Ahogy más postban is sorrendet cseréltem (ld.: Utazzunk Edaremmel) itt is fordítsuk meg a sorrendet; először jöjjön a kevéske szabadidő eltöltése, tehát azok a lopott órák a tyúkok vasvillával kergetése talpig szarban és moslék/táp + forró víz puszta kézzel kavarása között. Az egyik leghasznosabb ha elmegyünk horgászni, hisz az kikapcsol, egyben lehetőség arra, hogy halat együnk és ne a kedvenc, épp a kertben bóklászó Jolán nevű kocánkat kelljen megbontani egy gyenge pillanatunkban. Nem kell méregdrága csónak se, hogy bemenjünk a tau közepére:

Ugye? Elég kiszedni a bontásra szánt rotációskapából az endzsint meg néhány deszka az előző pajtából és kezdődhet is Tour De Víz. De, ha esetleg nem vonz minket a pecázás, beülhetünk a net elé is, ahol a megyénkben található mezőgazdasági boltok árait összehasonlíthatjuk vagy megnézhetjük milyen kiszerelésbe lehet kapni a pétisót. A jó munkamorál megteremtéséhez persze elengedhetetlen egy motiváló háttérkép:

Ha szimplán csak a pecázás csendjére vágyunk és a víz kényeztetésére, de nincs a közelben tau és horgászni se szeretünk, akkor is van megoldás:

Na de erről ennyit, a parasztember élete nem erről szól elsősorban, hanem a kemény fizikai munkáról. Akármit is terveztünk be -legyen mondjuk boronálás- az ideálisnál keljünk jóval korábban és mars ki a földre, ahol miközben a lovat hajtjuk nyugodtan üvöltsünk, mint az állat had hallja mindenki, aki még alszik, hogy bezony a szomszéd nem viccel és úgy dolgozik, mint senki más a faluban. Gyors és precíz munkavégzésre van szükség, ha beköszönt a dél és tűz a nap, akkor pedig egy ránkizzadt atlétát hagyjunk magunkon, hogy lássa mindenki a kipirult és erektől-izmoktól feszülő felsőtestünket. A munkához úgyis értünk nem az a lényeg mit csinálunk, hanem hogyan. Az elsajátítandó mentalitás pedig a következő:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése